Monday, August 31, 2015

Liebster Award Haaste



Saatuani kutsun tähän Liebster Award haasteeseen, en ollut uskaltaa klikata annettua linkkiä. Mutta kun huomasin että kyse on aivan aidosta kontaktista niin uskaltauduin mennä kurkkaamaan ja oikein kivaan blogiin minut johdateltiinkin, sitä ihan mielellään luki ja katseli. Mietin että eihän tämä voi huono juttu olla, vähän kuten aikaisemmin tekemäni blog hop tilaisuuskin, joka tuotti paljon uusia lukijoita ja liikennettä ainakin. Kiitokset siis mukavasta haasteesta menevät Kangaskarkkia blogille. Käy kurkkaamassa, aikas ihania juttuja!

Ohjeet Liebster Award-haasteeseen ovat siis seuraavat:
1. Kiitä tunnustuksen antanutta bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkitä 11 Liebster Award-tunnuksen saavaa blogia, joilla on alle 200 lukijaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä valitsemillesi blogeille.

Tässä vastaukset saatuihin kysymyksiin:

1. Millä kolmella sanalla kuvailisit omaa blogiasi?
Blogini on ehdottomasti höpötystä, käsitöitä ja matkustelua. :)

2. Ovatko käsityöt sinulle harrastus, työ vai jotain siltä väliltä? Haaveiletko elättäväsi itsesi käsitöillä?
Olen koulutukseltani artesaani, alani on kuuma lasi, eli lasinpuhallus, mutta tällä hetkellä en tee sitä työkseni. Matkustelemme pitkin USA:ta ja teen käsitöitä asuntoautosta käsin, joten aivan pientä projektia aina meneillään, tila ei mahdollista suurempaa projektia. :) Käsityöt ovat aina olleet sydäntäni lähellä, mutta en ole halunnut sammuttaa rakkauttani niihin pakkotuotannon edessä, joten mielelläni pidän ne vain harrastuksena... Paitsi lasinpuhalluksen, sitä rakkautta ei voi liikaa rakastamallakaan sammuttaa.

3. Kirjoitatko parhaillaan / oletko kirjoittanut muita blogeja?
Olen kirjoittanut lasiblogia, joka on telakalla nyt studioni istuessa paketoituna varastossa ja nykyisin kirjoitan mieheni kanssa matkusteluistamme asuntoautollamme pitkin Amerikan manteretta Chasing75 blogia. Nimi viittaa täydellisen lämpötilan metsästykseen matkoillamme,  75 Fahrenheit astetta, eli noin 24 Celsius astetta, kun liikumme pitkin Amerikan manteretta etsien täydellistä keliä.

4. Mistä lähteistä keräät tai saat ideoita töihisi, blogit, lehdet, kirjat...?
Yksi lempilähteistäni on Pinterest, saan sieltä joko aivan selkeitä ohjeita tai inspiraatiota kaikenlaisiin luomuksiin, oli ne sitten tekstiili-, lasi- tai puutöitä. Pinterestistä onkin tullut lähes omaa elämäänsä elävä organismi.

5. Onko sinulla ollut pidempiä kausia, jolloin käsityöt eivät ole kiinnostaneet ollenkaan?
Olen aina tehnyt käsitöitä jossain muodossa, muoto tosin muuttuu ja tietyt osa-alueet ovat saattaneet uinua Ruususen unta vuosia, mutta tulevat taas pintaan ja toiset osa-alueet menevät uinumaan tietämättömäksi ajaksi. Mutta luovuus on vähän kuin addiktio, siitä ei meinaa päästä eroon millään, onneksi ei ole tarvettakaan.

6. Olivatko koulun käsityötunnit lempituntejasi vai ennemminkin pakkopullaa?
Rakastin koulun käsityötunteja, vaikkakin käytimme ne varmaan enimmäkseen höpöttämiseen, mutta sitten kotona tehtiin neuleita tms. sitäkin innokkaammin. Opin paljon siellä ja olen lähes kaikkea oppimaani käyttänyt jossain vaiheessa. Luulen että käsityötunnit saivat minusta ennakkoluulottoman kokeilijan ja usein teen ilman ohjeita, jos ei sopivaa mallia ole juuri sillä hetkellä jo valmiina etsittynä.

7. Mitkä ovat lempimateriaalisi ja lempikäsityötekniikkasi?
Lempimateriaalini on ehdottomasti lasi, lasi kaikissa muodoissaan, sulana uunissa, lasilevyinä, värillisinä puikkoina tai vaikka murskana. Minulla on käyttöä lasille kaikissa sen muodoissa. Kotoisimmista käsitöistä kangas ja villalanka ovat myos mieluisia. Enimmäkseen neulon, virkkaan ja ompelen. Kehrään myös lankoja ja värjään niitä itse ja viime aikoina tämä harrastus on saanut enemmän tuulta purjeisiinsa.

8. Pyritkö pitämään blogissasi yllä jotain tiettyä julkaisutahtia?
Olisi tietenkin toivottavaa että julkaisisi vähän väliä, ettei kiinnostus häviäisi kokonaan lukijoilta, mutta kuumat kesät villissä lännessä hidastavat kovasti kiinnostusta käsitöihin. Ihanteellinen julkaisutiheys olisi kerran viikossa, mutta monesti etenkin kesällä työt odottavat tekijäänsä ja olen tyytyväinen jos saan edes kerran kuussa silloin julkaistua. Yli 40 asteen lämmöt eivät houkuttele kutimien äärelle yhtä helposti kuin pakkaskelit.

9. Käytkö käsityömessuilla tai muissa käsitöihin liittyvissä tapahtumissa?
En ole koskaan vielä käynyt yleisillä käsityömessuilla. Lasimessuilla kuitenkin muutamankin kerran. Luulen että ne ovat erittäin vaarallisia paikkoja tälläiselle henkilölle, joka haluaa osata tehdä kaikkea käsitöiden saralta.

10. Mikä on parasta blogin pitämisessä?
Ehdottomasti se että se on luovaa toimintaa. Tapaan myös ihmisiä joilla on samoja harrastuksia blogini välityksellä. Ja tietenkin se että blogi on vain minun aivoituksieni tuotosta, eli voin helposti elämäntilanteeni muuttuessa ja harrastusteni muuttuessa suunnata blogini uusille avarammille vesille. Tällä hetkellä olen pitäytynyt käsittelemään pelkästään käsityöitä blogissani, mutta luvassa on varmaan muitakin aiheita, kaikesta mitä elämässä mahtaa sattua ja tapahtua.

11. Kuljetatko käsitöitä mukanasi joutohetkien varalta?
Ilman muuta, käsityöt ovat aina kyseisen projektin koosta riippuen mukana, lääkärin vastaanotolla, automatkoilla, lentokoneessa jne. Jos töitä ei jostain syystä tule mukaan on turhautuminen ja tylsistyminen lähes taattua. Kuten jotkut kärsivät levottomista jaloista, voisin väittää kärsiväni levottomista käsistä, jotain tekemistä pitää aina olla, vaikka se olisi vain kirjoittaminen tietokoneella tai aikakausilehtien sivuille piirtely.



Minun haastamilleni esitettävät kysymykset:

1. Mistä ammennat inspiraatiosi käsitöihisi?
2. Luotko omista ideoistasi vai käytätkö valmiita malleja?
3. Mitä ovat lempitekniikkasi? Ja mitä haluaisit oppia tekemään?
4. Mikä oli ensimmäinen käsityösi ja mitä ovat ajatuksesi siitä tänään? Kuinka vanha olit?
5. Onko jokin käsityön ala joka olisi osoittautunut sinulle joko vastenmieliseksi tai ylitsepääsemättöman vaikeaksi? Mistä luulet tämän johtuneen?
6. Pidätkö kirjaa töistäsi? Valmiista töistä tai koko prosessista? Kerro muistiinpanoistasi.
7. Mistä luulet luovuutesi olevan peräisin?
8. Jos et pystyisi jostain syystä enää käsitöitä tekemään, millä korvaisit vajeen?
9. Näkyykö käsityöharrastuksesi jokapäiväisessä elämässäsi?
10. Mitä toivot blogin pidolta?
11. Mitä toivot käsitöitä viiden vuoden kuluttua?


Haastan mukaan seuraavat blogit:

Yksi Pieni Käsityöblogi
Pia Tuonosen Neuleblogi
Kaisan Neuleblogi
Lankatarha
Hanna Menee Lankaan
Huopatossun Tehdas
Kristiinan Silmukat
Onnen Ihania Silmukoita
Pitsisukan Käsitöitä
Silmukoiden Ketju
Unelmien Silmukat


Minun haastamilleni esitettävät kysymykset:

1. Mistä ammennat inspiraatiosi käsitöihisi?
2. Luotko omista ideoista vai käytätkö valmiita malleja?
3. Mitä ovat lempitekniikkasi? Ja mitä haluaisit oppia tekemään?
4. Mikä oli ensimmäinen käsityösi ja mitä ovat ajatuksesi siitä tänään? Kuinka vanha olit?
5. Onko jokin käsityön ala joka olisi osoittautunut sinulle joko vastenmieliseksi tai ylitsepääsemättöman vaikeaksi? Mistä luulet tämän johtuneen?
6. Pidätkö kirjaa töistäsi? Valmiista töistä tai koko prosessista? Kerro muistiinpanoistasi.
7. Mistä luulet luovuutesi olevan peräisin?
8. Jos et pystyisi jostain syystä enää käsitöitä tekemään, millä korvaisit vajeen?
9. Näkyykö käsityöharrastuksesi jokapäiväisessä elämässäsi?
10. Mitä toivot blogin pidolta?
11. Mitä toivot käsitöitä viiden vuoden kuluttua?
Toivon kaikille haastetuille menestystä haasteen saatossa ja mielelläni näkisin teidän haasteenne, ole ystävällinen ja liitä kommentteihin linkki omaan haasteeseesi. :)
    





Wednesday, August 19, 2015

Summer Madness ~ Kesähulluutta


This summer has been very odd. We didn't get the months of over 100 degree like in a past few years, but instead we got severe rains for about 7 weeks. Some homes were washed away and flash floods killed people. We even saw on our travels in the dry North Texas some fresh newly formed lakes and ponds. Odd sight for sure. This all kept the temperatures in the beginning of the summer lower, but the humidity made it feel miserable. Then the rains stopped and the heat got insane. Yep, never good, except early spring or late fall, then you can be outside and enjoy the nice cooler temperatures without worrying scorching yourself to crisp and feel the cooler air at night through the open window. No need to say probably that weather like this does not much tempt knitters. :D I made couple pairs of socks, even those have taken way too long time to finish, in a hot weather the yarn doesn't seem to flow nicely between your fingers and your knitting gets tight. 

 


However hard this pair of socks was to make, it is one of my absolute favorite patterns and I absolutely love the socks. The pattern is designed by one of my friends, Pia Tuononen and it is in Finnish only, but you only need to be able to follow the charts anyway, so considering that, anyone can knit these. I chose the light grey color, that I had available and would think this pattern would be the prettiest in a solid light color. Winter white sounds beautiful too. The yarn I used, was Novita's Sukkalanka (sock yarn), old one, not in production anymore.
You can find the pattern here.



Tämä kesä on ollut erittäin outo. Normaalista poiketen yli 40 asteen lämpötiloja ei ollutkaan kuukausikaupalla, kuten useampana edellisenä vuonna. Sen sijaan saimme rankkasateita alkukesästä noin 7 viikon ajan. Koteja huuhtoutui menemään ja ihmishenkiäkin menetettiin. Huomasimme jopa matkoillamme halki pohjois Texasin että uusia lampia ja järviä oli joka puolella. Erittäin outo näky. Tästä johtuen lämpötilatkin pysyivät normaalia alhaisempina, mutta ilmankosteus teki ulkona olosta tukalaa. Sitten sateet loppuivat ja lämpötilat kohosivat taivaisiin. Aina löytyy valittamista, paitsi aikaisin keväällä ja myöhään syksyllä, jolloin on mahdollista olla ulkona ilman auringossa karrelle kärvistymistä, ilma on ihanan viileä ja yöllä voi pitää ikkunaa auki. Turha tuskin edes mainita että tämäntapainen ilma ei houkuttele neulomaan. Olen neulonut parit sukat kesän aikana, mutta jopa ne ovat tuntuneet lähes ylivoimaisilta, lanka tarttuu hikisiin käsiin ja käsiala alkaa kiristämään helposti.




Vaikka tämä sukka oli jokseenkin tuskaista neuloa säästä johtuen, on se kuitenkin yksi lempimalleistani ja olen aivan rakastunut näihin sukkiin. Mallin on suunnitellut ystäväni Pia Tuononen ja kaaviokuvien ansiosta mallia oli erittäin helppo seurata. Päätin neuloa sukat vaalean harmaasta, joka minulla oli jo valmiina ja olenkin sitä mieltä että kyseinen malli toimii erittäin kauniisti vaaleasta yksivärisestä lankgasta. Luonnonvalkoinen olisi varmaan kaunis myös. Käyttämäni lanka oli Novitan Sukkalanka, vuosia vanha, ei enää tuotannossa.
Ohjeen löydät täältä.

Tuesday, August 11, 2015

Bed Socks ~ Unisukat

My friend saw the cable socks I had made and requested I made her sock that she can use while she sleeps. She wanted the worsted weight, though I was worried they might be too thick for Texas nights, she however was delighted with the socks she received. I used the same pattern as on the previous post, but had to modify the pattern quite a bit. I also made the socks cuff down, much more easy riding, that way I didn't have to modify the toes too, since I have always used the fingerling yarn for toe up socks. :)





Ystäväni näki tekemäni palmikkosukat ja pyysi josko tekisin hänelle sukat, joita hän voisi käyttää nukkuissaan. Hän halusi ne paksummasta langasta, ja vaikka olinkin huolissani että ova turhan kuumat Texasin öihin, niin hän tuntui niistä pitävän. Käytin samaa mallia kuin aikaisemmin postaamiin palmikkosukkiinkin, mutta modifioin sitä paksummalle langalle. Aikaisemmasta poiketen tein nämä sukat varresta alkaen, näin oli teko hieman tutumpaa, eikä varpaita tarvinnyt modifioida, sillä olen aina neulonut varpaista alkavat ohuella langalla. :)