Monday, August 31, 2015

Liebster Award HaasteSaatuani kutsun tähän Liebster Award haasteeseen, en ollut uskaltaa klikata annettua linkkiä. Mutta kun huomasin että kyse on aivan aidosta kontaktista niin uskaltauduin mennä kurkkaamaan ja oikein kivaan blogiin minut johdateltiinkin, sitä ihan mielellään luki ja katseli. Mietin että eihän tämä voi huono juttu olla, vähän kuten aikaisemmin tekemäni blog hop tilaisuuskin, joka tuotti paljon uusia lukijoita ja liikennettä ainakin. Kiitokset siis mukavasta haasteesta menevät Kangaskarkkia blogille. Käy kurkkaamassa, aikas ihania juttuja!

Ohjeet Liebster Award-haasteeseen ovat siis seuraavat:
1. Kiitä tunnustuksen antanutta bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkitä 11 Liebster Award-tunnuksen saavaa blogia, joilla on alle 200 lukijaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä valitsemillesi blogeille.

Tässä vastaukset saatuihin kysymyksiin:

1. Millä kolmella sanalla kuvailisit omaa blogiasi?
Blogini on ehdottomasti höpötystä, käsitöitä ja matkustelua. :)

2. Ovatko käsityöt sinulle harrastus, työ vai jotain siltä väliltä? Haaveiletko elättäväsi itsesi käsitöillä?
Olen koulutukseltani artesaani, alani on kuuma lasi, eli lasinpuhallus, mutta tällä hetkellä en tee sitä työkseni. Matkustelemme pitkin USA:ta ja teen käsitöitä asuntoautosta käsin, joten aivan pientä projektia aina meneillään, tila ei mahdollista suurempaa projektia. :) Käsityöt ovat aina olleet sydäntäni lähellä, mutta en ole halunnut sammuttaa rakkauttani niihin pakkotuotannon edessä, joten mielelläni pidän ne vain harrastuksena... Paitsi lasinpuhalluksen, sitä rakkautta ei voi liikaa rakastamallakaan sammuttaa.

3. Kirjoitatko parhaillaan / oletko kirjoittanut muita blogeja?
Olen kirjoittanut lasiblogia, joka on telakalla nyt studioni istuessa paketoituna varastossa ja nykyisin kirjoitan mieheni kanssa matkusteluistamme asuntoautollamme pitkin Amerikan manteretta Chasing75 blogia. Nimi viittaa täydellisen lämpötilan metsästykseen matkoillamme,  75 Fahrenheit astetta, eli noin 24 Celsius astetta, kun liikumme pitkin Amerikan manteretta etsien täydellistä keliä.

4. Mistä lähteistä keräät tai saat ideoita töihisi, blogit, lehdet, kirjat...?
Yksi lempilähteistäni on Pinterest, saan sieltä joko aivan selkeitä ohjeita tai inspiraatiota kaikenlaisiin luomuksiin, oli ne sitten tekstiili-, lasi- tai puutöitä. Pinterestistä onkin tullut lähes omaa elämäänsä elävä organismi.

5. Onko sinulla ollut pidempiä kausia, jolloin käsityöt eivät ole kiinnostaneet ollenkaan?
Olen aina tehnyt käsitöitä jossain muodossa, muoto tosin muuttuu ja tietyt osa-alueet ovat saattaneet uinua Ruususen unta vuosia, mutta tulevat taas pintaan ja toiset osa-alueet menevät uinumaan tietämättömäksi ajaksi. Mutta luovuus on vähän kuin addiktio, siitä ei meinaa päästä eroon millään, onneksi ei ole tarvettakaan.

6. Olivatko koulun käsityötunnit lempituntejasi vai ennemminkin pakkopullaa?
Rakastin koulun käsityötunteja, vaikkakin käytimme ne varmaan enimmäkseen höpöttämiseen, mutta sitten kotona tehtiin neuleita tms. sitäkin innokkaammin. Opin paljon siellä ja olen lähes kaikkea oppimaani käyttänyt jossain vaiheessa. Luulen että käsityötunnit saivat minusta ennakkoluulottoman kokeilijan ja usein teen ilman ohjeita, jos ei sopivaa mallia ole juuri sillä hetkellä jo valmiina etsittynä.

7. Mitkä ovat lempimateriaalisi ja lempikäsityötekniikkasi?
Lempimateriaalini on ehdottomasti lasi, lasi kaikissa muodoissaan, sulana uunissa, lasilevyinä, värillisinä puikkoina tai vaikka murskana. Minulla on käyttöä lasille kaikissa sen muodoissa. Kotoisimmista käsitöistä kangas ja villalanka ovat myos mieluisia. Enimmäkseen neulon, virkkaan ja ompelen. Kehrään myös lankoja ja värjään niitä itse ja viime aikoina tämä harrastus on saanut enemmän tuulta purjeisiinsa.

8. Pyritkö pitämään blogissasi yllä jotain tiettyä julkaisutahtia?
Olisi tietenkin toivottavaa että julkaisisi vähän väliä, ettei kiinnostus häviäisi kokonaan lukijoilta, mutta kuumat kesät villissä lännessä hidastavat kovasti kiinnostusta käsitöihin. Ihanteellinen julkaisutiheys olisi kerran viikossa, mutta monesti etenkin kesällä työt odottavat tekijäänsä ja olen tyytyväinen jos saan edes kerran kuussa silloin julkaistua. Yli 40 asteen lämmöt eivät houkuttele kutimien äärelle yhtä helposti kuin pakkaskelit.

9. Käytkö käsityömessuilla tai muissa käsitöihin liittyvissä tapahtumissa?
En ole koskaan vielä käynyt yleisillä käsityömessuilla. Lasimessuilla kuitenkin muutamankin kerran. Luulen että ne ovat erittäin vaarallisia paikkoja tälläiselle henkilölle, joka haluaa osata tehdä kaikkea käsitöiden saralta.

10. Mikä on parasta blogin pitämisessä?
Ehdottomasti se että se on luovaa toimintaa. Tapaan myös ihmisiä joilla on samoja harrastuksia blogini välityksellä. Ja tietenkin se että blogi on vain minun aivoituksieni tuotosta, eli voin helposti elämäntilanteeni muuttuessa ja harrastusteni muuttuessa suunnata blogini uusille avarammille vesille. Tällä hetkellä olen pitäytynyt käsittelemään pelkästään käsityöitä blogissani, mutta luvassa on varmaan muitakin aiheita, kaikesta mitä elämässä mahtaa sattua ja tapahtua.

11. Kuljetatko käsitöitä mukanasi joutohetkien varalta?
Ilman muuta, käsityöt ovat aina kyseisen projektin koosta riippuen mukana, lääkärin vastaanotolla, automatkoilla, lentokoneessa jne. Jos töitä ei jostain syystä tule mukaan on turhautuminen ja tylsistyminen lähes taattua. Kuten jotkut kärsivät levottomista jaloista, voisin väittää kärsiväni levottomista käsistä, jotain tekemistä pitää aina olla, vaikka se olisi vain kirjoittaminen tietokoneella tai aikakausilehtien sivuille piirtely.Minun haastamilleni esitettävät kysymykset:

1. Mistä ammennat inspiraatiosi käsitöihisi?
2. Luotko omista ideoistasi vai käytätkö valmiita malleja?
3. Mitä ovat lempitekniikkasi? Ja mitä haluaisit oppia tekemään?
4. Mikä oli ensimmäinen käsityösi ja mitä ovat ajatuksesi siitä tänään? Kuinka vanha olit?
5. Onko jokin käsityön ala joka olisi osoittautunut sinulle joko vastenmieliseksi tai ylitsepääsemättöman vaikeaksi? Mistä luulet tämän johtuneen?
6. Pidätkö kirjaa töistäsi? Valmiista töistä tai koko prosessista? Kerro muistiinpanoistasi.
7. Mistä luulet luovuutesi olevan peräisin?
8. Jos et pystyisi jostain syystä enää käsitöitä tekemään, millä korvaisit vajeen?
9. Näkyykö käsityöharrastuksesi jokapäiväisessä elämässäsi?
10. Mitä toivot blogin pidolta?
11. Mitä toivot käsitöitä viiden vuoden kuluttua?


Haastan mukaan seuraavat blogit:

Yksi Pieni Käsityöblogi
Pia Tuonosen Neuleblogi
Kaisan Neuleblogi
Lankatarha
Hanna Menee Lankaan
Huopatossun Tehdas
Kristiinan Silmukat
Onnen Ihania Silmukoita
Pitsisukan Käsitöitä
Silmukoiden Ketju
Unelmien Silmukat


Minun haastamilleni esitettävät kysymykset:

1. Mistä ammennat inspiraatiosi käsitöihisi?
2. Luotko omista ideoista vai käytätkö valmiita malleja?
3. Mitä ovat lempitekniikkasi? Ja mitä haluaisit oppia tekemään?
4. Mikä oli ensimmäinen käsityösi ja mitä ovat ajatuksesi siitä tänään? Kuinka vanha olit?
5. Onko jokin käsityön ala joka olisi osoittautunut sinulle joko vastenmieliseksi tai ylitsepääsemättöman vaikeaksi? Mistä luulet tämän johtuneen?
6. Pidätkö kirjaa töistäsi? Valmiista töistä tai koko prosessista? Kerro muistiinpanoistasi.
7. Mistä luulet luovuutesi olevan peräisin?
8. Jos et pystyisi jostain syystä enää käsitöitä tekemään, millä korvaisit vajeen?
9. Näkyykö käsityöharrastuksesi jokapäiväisessä elämässäsi?
10. Mitä toivot blogin pidolta?
11. Mitä toivot käsitöitä viiden vuoden kuluttua?
Toivon kaikille haastetuille menestystä haasteen saatossa ja mielelläni näkisin teidän haasteenne, ole ystävällinen ja liitä kommentteihin linkki omaan haasteeseesi. :)
    

4 comments:

  1. Kiitos haasteesta, mutta minulla ei nyt juuri ole innostusta osallistua haasteisiin. Elämäni täyttää pian päivänsäde. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onnea pienestä päivänsäteestä. :) Siinä onkin haastetta riittävästi. :)

      Delete