Saturday, October 18, 2014

Counting The Amount Of The Stitches ~ Silmukkamäärän Lasku

I want to introduce you into a Facebook group I think you would really like if you like knitting socks, or anything for that matter, that you might want to adjust in width or size or for different yarn. :) I am an admin in a Facebook group called Knitting Socks in Finland. The group specializes on the socks, slippers and legwarmers, in knitted, chrochet or nalbinding techniques. There is also an Off Topic continuous event that the members can post about other things too. :) So if you are interested here is the link: Knitting Socks in Finland ETA: you will need either Exel or Open Office (that you can download for free) to use this counter succesfully.

The group has kind of international image, even though it has originated from Finland. The purpose for the group was actually to allow the people outside of Finland to see what kind of socks are made there. The Scandinavian countries have quite different traditions than any other part of the world, stranded knitting with sometimes big and asymmetrical patterns, so lots of Americans were intrigued by the socks they had seen in other groups and they wanted to learn to make them too, which was now encouraged. So this is how the group Knitting Socks in Finland was born, to join the sock, slipper and legwarmer knitters around the world and learn from each other.


The group has some unique things, like pattern library, tips on translating patterns, sock exchanges and then the last amazing addition: Stitch Counter. Finnish people often "wing" their socks. We use what ever yarn and needles we have on hand and add things and take them off the designs, what ever is handy. This often requires adjusting the stitch amount and it seems to be sometimes really challenging to those not used to doing it on a regular basis. This is super simple counter,  you just add the circumference of the pattern and your gauge and it will automatically just give you the amount of the stitches you will need. No nonsense, no time spent making mistakes. :) Love it! To be able to use it, just join the group :)
Haluaisin esitellä sinulle Facebook ryhmän, josta luulen että todellakin tykkäisit jos olet innostunut sukkien neulomisesta, tai minkä tahansa neulomisesta ja koon muutos on tarpeellinen, tai jos haluat käyttää eri lankaa. Olen ylläpitäjänä ryhmässä Knitting Socks in Finland, joka erikoistuu lähinnä neulottuihin virkattuihin, koukuttuihin ja neulattuihin sukkiin, tossuihin ja säärystimiin. Ryhmän tapahtumista löytyy myös jatkuva Asian Vierestä keskustelupalsta, jossa voi muitakin neulontaan ja neulonnasta poikkeavia asioita käsitellä. Joten jos kiinnostusta löytyy, niin tässä linkki ryhmään: Knitting Socks in Finland . Editointi: Tarvitset joko Exelin tai Open Officen (jonka voit netistä ladata ilmaiseksi) voidaksesi käyttää laskuria.

Ryhmä on varsin kansainvälinen, vaikka se johtaakin juurensa Suomeen. Ryhmän tarkoitus oli jakaa Suomalaista sukkatietoutta ja taitoa muillekkin sukista innostuneille ympäri maailmaa. Skandinavialaiset perinteet ovat itseasiassa varsin erilaisia kuin muualla maailmassa, kirjoneuletta usein isoillakin epäsymmetrisillä kuvioilla, ja monet Amerikkalaiset ihastuivat näihin sukkiin eräässä toisessa ryhmässä ja halusivat oppia tekemään niitä, mutta kyseinen ryhmä ei sallinut ohjeiden jakoa. Päätimme siis aloittaa uuden ryhmän ja liittää kaikki sukkien, tossujen ja säärystimien neulojat maailmanlaajuisesti ja oppia toinen toisiltamme.
Ryhmällä on paljon hienoja asioita tarjota, kuten ohjeita, käännösapua, sukka vaihtoja ja nyt viimeisimpänä, mutta ei todellakaan vaatimattomimpana silmukkamäärälaskuri. Suomalaiset usein hyödyntävät käsillä olevia materiaaleja ja sukkiin käytetään usein ohjeista poikkeavaa lankaa ja puikkoja ja ohjeita usein muutellaan muutenkin omiin tarkoituksiin sopiviksi, mikä milloinkin sattuu tuntumaan kätevimmältä. Tämä kuitenkin tarkoittaa usein silmukkamäärän muutosta ja tämä tuntuu useille olevan suhteellisen hankalaa jos siihen ei olla totuttu. Tämä laskuri toimii erittäin helpolla periaatteella, lisätään vain työn ympärysmitta, sekä neuletiheys ja tarvittava silmukkamäärä ilmaantuu alaruutuun. Ei häslinkiä, eikä turhaa kokeilua ja erehtymistä. :) Iiiks, se on ihana! Jos haluat päästä laskuria kokeilemaan, niin liity ryhmään ihmeessä. :)No comments:

Post a Comment